Saznajte više O nama

Prof. Dušan Ćirović

Душан Ћировић – рођен је 09.03.1994. године у Сремској Митровици. Основно музичко образовање стиче у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу (класа: професор Бранко Новаковић), а средње у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду (класа: професор Ђуро Пете).

Основне академске студије уписује 2013. године у класи професора Николе Срдића у истоименом граду где такође добија и диплому мастер музичког уметника. Додатну специјализацију за педагошки рад, у виду других мастер студија на педагошком одсеку за кларинет, остварио је у Словенији на „Академији за глазбо“ у Љубљани (класа: професор Тадеј Кениг). Учесник је великог броја оркестарских пројеката од којих се истиче CEMAN (ЦЕМАН) са својим концертима у Хрватској и Италији (Театар Верди – Трст).

Као члан некадашњег Хора кларинета из Новог Сада наступао је како пред домаћом тако и пред страном публиком, где се истиче наступ у свечаној сали Академије за музику „Франц Лист“ у Будимпешти (Мађарска). Учесник је великог броја семинара и мастер – класова кларинета где остварује сарадњу са великим бројем врхунских, иностраних предавача (Бела Ковач – Мађарска, Давор Реба/Радован Кавалин – Хрватска, Луис Гомез – Португал, Вензел Фукс – Аустрија, Тадеј Кениг – Словенија, Хари Маки – Финска, Никола Срдић/Ђуро Пете – Србија).

Професор је кларинета у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину.